Fakta: Skovbo Skovbørnehave, normeret til 32 børnehavebørn og 6 vuggestuebørn. 148 m² bygning, 45m² stor overdækket terrasse. Ligger i Taarbæk nord for København, træ i varmebehandlet thermowood fra Moelven, facader i 400mm thermoblokke fra H+H.

Skovbo Skovbørnehave er intet mindre end en lille oase for børn. Beliggende lige op af Dyrehaven i Taarbæk på Strandvejen 607 i Klampenborg. Børnehavens fantastiske bestyrelse og forældre tog initiativ til at ansøge diverse fonde om midler til at fjerne de gamle skurvogne og opføre en ny børnehave, hvis primære samlingssted skulle være en stor overdækket terrasse.
(Bemærk at skurvognene var sat på grunden for over 70 år siden……. som midlertidige!)
Skovbo Skovbørnehave har utrolig sunde og glade børn, hvilket især skyldes at børnene er ude året rundt, og hver dag besøger Dyrehaven igennem de røde låger (låger som har inspireret til børnehavens farve). Frokost indtages enten i naturen eller udenfor under det 3 meter brede udhæng

Penge var der ikke mange af og byggegrunden var lille, så der skulle tænkes enkelt og “nede på jorden”.
Skønt at blive engageret , motiveret og drevet frem af legende børn og voksne med det helt enkle formål, at skabe nogle nye, ganske simple og enkle rammer for børnene både nu og i mange generationer fremover…..
Interiør som Exteriør, lamper, møbler, plantekasser og planter er for største delens vedkommende enten doneret, eller bygget af forældre eller bedsteforældre til stor glæde for alle der færdes dagligt i børnehaven.
Tak til alle involverede i projektet. For jeres utrættelige engagement og hjælpsomhed.

Foto nr. 3,7,11,12 og 13 af  https://www.instagram.com/by_jones/
Foto nr. 5 af Andreas Vrontos
Foto nr. 10 af Helene Højer Mikkelsen

Date
2. juli 2017
Category