Stor 84m² tilbygning, opført i totalentreprise.

Opgaven introducerede et yderst velholdt hus, som fremstod nyrenoveret med glaseret tegltag og pudsede facader.

Familien bestod af 2 voksne, 2 børn og en lille hund.

Pladsen var blevet for trang, og der var både behov for en egentlig voksenafdeling og et større fælles opholdsrum.

Værelserne var i forvejen placeret på 1.salen og tilbygningens voksenafdeling byggede naturligt videre på dette. I et indhak på den nye tilbygning blev placeret en altan, således både det ene børneværelse og forældrenes soveværelse havde adgang.

I stueetagen havde huset en større karnap siddende. Denne blev inddraget for at gøre rummet mere regulært, og samtidig sikre en god visuel kontakt mellem eksisterende køkken-alrum og nyt opholdsareal.

Eksisterende skorsten stod så centralt placeret at denne kunne bygges om til at indeholde en tunnelpejs. Ild og kig fra 2 sider er altid en fed detalje.

Bygherre havde et dejligt ønske om meget dagslys, ikke mindst at fange fornemmelsen af at opleve trækronerne, fordi haven havde det smukkeste store træ, placeret tæt på tilbygningen.

Tilbygningen er placeret, tilbagetrukket fra villaens syd facade, som en forlængelse af øst gavlen. Derved fremkommer en niche med læ, hvor den store terrasse har sit udspring.

Date
23. januar 2015
Clients
Scroll Up