Villa Schliss

Fakta: 116m² eksisterende sommerhus med 54m² kælder, placeret på en 1930m² stor skrånende grund i et sommerhusområde med mulighed for helårsstatus.

Umiddelbart blot et temmeligt nedslidt trist sommerhus, hvis eneste potentiale, syntes at være den tilknyttede helårsstatus samt beliggenheden ved Roskilde Fjord, hvor familien ville få let adgang med deres kajakker….

Men ved nærmere kig og gennemgang på stedet, konstaterede vi hurtigt, at

ikke mindst orienteringen og rigtig disponering på grunden var så perfekt, at familiens ønske om et meget let og luftigt træhus, med mest mulig åbenhed mod vest, ganske let kunne indfries.

Byggeteknisk var over halvdelen af fundamenterne fra 2009, da tidligere ejer var blevet kørestolsbruger og havde bygget til- og om. Disse blev genanvendt. Resterende var i så dårlig stand at det måtte fjernes, således bæreevnen kunne reetableres.

Ovenpå stillede vi en rammekonstruktion i LVL bjælker (krydsfiner), med stort skyggende udhæng i spærkonstruktionen mod vestsolen. Bjælkelaget førte vi 3m ud over fundamenterne, således at terrasserne naturligt forlængede interiøret som en hængende, have helt ud i udsigten og den omkringliggende natur.

Familien havde et klart syn på bæredygtighed, ønskede en mindre bolig, nu hvor børnene var flyttet hjemmefra, der blev installeret luft til vand varmepumpe, samt etableret regnvandsskyllende toiletter og sikret naturlig ventilation i taget.

Alt udvendigt træværk blev udført i varmebehandlet fyrretræ, som med tiden vil fremstå sølvgråt, og ikke kræve vedligeholdelse.

Indvendigt lakeret krydsfiner, og akustiklofter i beton-grå Troldtekt.

Projektet viste desuden, at man reelt kan komme ganske langt, og få adgang til et lille stykke arkitektur for et mindre budget…..

Tak fordi I kunne se muligheder frem for begrænsninger.

 

Date
11. februar 2024
Clients