Kolumba mursten fra Petersen Tegl

21. oktober 2019

Kolumba mursten fra Petersen Tegl

Den lange mursten med det smukke navn Kolumba, blev født i et samarbejde med den schweiziske arkitekt Peter Zumthor, som havde en dansk arkitekt ansat på sin tegnestue, Mads Bjørn Hansen.

Tegnestuen arbejdede på Kolumba museet i Køln og ledte efter en lang mursten, med et helt særligt udtryk og farve.

Petersen Tegl blev teglværket som løste opgaven, med de håndlavede, kulbrændte sten, og valgte efterfølgende at opkalde murstenstypen efter det smukke museum.

Siden dengang er standard farverne nu oppe på 30 kulbrændte nuancer, så der er meget stor mulighed, for at afsætte et personligt udtryk på sit kommende hus –hvis man ellers kan træffe en beslutning om farven!

Bygger man med Kolumba mursten er man sikret et ualmindeligt smukt farvespil, og får en overflade med både tekstur og stoflighed.

Huset i filmen er bygget over vildt forbandt, dvs. studsfugerne står ikke synligt i et bestemt mønster over hinanden. Det giver en frihed under opførslen og sikrer et mere legende udtryk. Det kan jeg rigtig godt lide.

Det er en stor og vigtig beslutning, at vælge præcis den farvenuance, som taler til én. Min bygherre og jeg, besøgte derfor både udstillingen i København, og Teglværket som ligger i Sønderjylland.

Stenen der er muret med hedder K44.

Se mere på: www.petersen-tegl.dk