Thermowood fra Moelven

14. juli 2019

Thermowood fra Moelven

Thermowood er varmebehandlet træ i sorterne fyrretræ og ask. Jeg har anvendt thermowood i rigtig mange år, fordi egenskaberne er uovertrufne. Perfekt materiale til facadebeklædning, træterrasser, skydelåger, udhængslister, sternbrædder, bænke osv.

Ideen om at varmebehandle træ er opfundet af vores forfædre, vikingerne. Af vikingerne har vi lært at næringsstofferne forsvinder ved opvarmningen, hvorved mikroorganismer som råd og svamp får uendeligt dårlige vækstbetingelser. Derved skabes både en meget lang holdbarhed i træet, og samtidig fjernes spændingerne, hvorved træet bliver meget retningsstabilt, og derved også letter at montere.

Med andre ord kan man skabe træterrasser og facadebeklædning som stort set ikke bevæger sig og derved opretholder et smukt, stramt og enkelt udtryk.

Varmebehandlingen gør desuden at træet kun kan indeholde ca. 15% vand. En terrasse med thermowood tørre derfor væsentligt hurtigere op efter et regnskyl, end terrasser lavet af træ som ikke er varmebehandlet.

Thermowood fra Moelven er desuden svanemærket, da det jo ikke indeholder nogen former for kemi, som eksempelvis trykimprægnering.

Nu kan du trygt lade børnene løbe rundt i bare fødder på brædderne og spise deres mad direkte fra terrassens overflade.

Træ bør ikke højtryksrenses da det åbner strukturen som derved sætter fart på nedbrydningen.

Algevækst kan let holdes nede ved at påføre et algemiddel en gang eller 2 om året. Eksempelvis Alt-Rens fra Skalflex.

Thermowood fra Moelven købes gennem trælasterne. Træet er fra bæredygtig skovproduktion i Skandinavien, vil du have et hårdttræs look kan du med fordel anvende Moelven ThermoAsk.

Læs mere om thermowood fra Moelven her:

https://www.moelven.com/dk/